SAMEN Zorgdorp WAKKEN

SAMEN Zorgdorp WAKKEN creëert een zorgzame buurt waar mensen ongeacht hun leeftijd comfortabel in hun huis of in een vertrouwde omgeving kunnen wonen. 

Een buurt waar mensen elkaar helpen en kennen en waar zorgbehoevende personen en mantelzorgers ondersteuning krijgen. 

We willen jou leren kennen en begeleiden in de zorg die je nodig hebt. Eén vaste contactpersoon staat je bij met raad en daad en volgt je in individueel traject. 

Onze troef ligt in de ZORGGARANTIE die we vrijblijvend aanbieden. Doe je al beroep op één van onze dienstverleningen dan krijg je ook voorrang in onze andere woon- en zorgformules. 

Zo reken je altijd op levenslange zorg op maat.  

Onze zorgoplossingen

HEB JE VRAGEN OF ZOEK JE HULP?

Heb je vragen over ons zorgdorp? We helpen u graag verder op weg.

Bel naar +32 (0)56 60 23 38 of stuur ons een mail via onderstaand mailadres.

samen.wakken@gvo.be

Welkom in ons Zorgdorp Wakken. We zijn er voor u. Met heel ons hart.

In de kijker

ZORGZAME BUURTEN

In Zorgdorp Wakken kunnen ouderen en zorgbehoevenden in hun huis of vertrouwde omgeving blijven wonen. Deze buurt is er één waar jong en oud samenleven, waar men elkaar kent en helpt, waar de zorgbehoevende persoon en mantelzorgers de nodige ondersteuning krijgt en waar er zorggarantie en zorgcontinuïteit geboden wordt.
Zorgdorp Wakken wil de best mogelijke hulp en zorg bieden aan iedereen in de buurt: ouderen, personen met een handicap, mensen met psychische problemen, kwetsbare groepen, personen in armoede, eenoudergezinnen... De buurt wordt gedragen door iedereen en versterkt zo de banden met elkaar. Onze zorg bevindt zich niet langer binnen de muren van de voorzieningen.

Met dit project willen we ons inzetten op de noden en behoeften, sterktes en talenten binnen de buurt. Wat leeft er in de buurt? Voelen de inwoners zich thuis in hun buurt? Zijn er voldoende kansen tot ontmoeting? Is er sprake van burenhulp? Weten zij waar ze terecht kunnen met een zorgvraag? Is het zorgaanbod afgestemd op de noden?

Via onderstaande QR-code of de 'lees meer' knop kom je terecht bij de vragenlijst, zo leren we de noden en behoeften, maar ook de sterktes en talenten kennen van ‘Zorgdorp Wakken’.

https://forms.gle/GYn2N211fuUtewBx7

 

Lees meer

Kom proefwonen in Domein Kloosterhof!

Twijfel je of een assistentiewoning iets voor jou is? Met het proefwonen bieden we jou de mogelijkheid om voor 1 of 2 maanden te komen 'proeven' van het wonen en leven op Domein Kloosterhof.
De assistentiewoning is volledig bemeubeld. Er komt dus geen grote verhuis bij kijken. Na jouw verblijf bekijken we samen wat jouw wensen en de mogelijkheden zijn.

Wat mag je verwachten?

  • Verblijf in een bemeubelde assistentiewoning
  • Inclusief alle maaltijden
  • Inclusief thuisverpleging en eventuele nachtzorg
  • Vaste contactpersoon voor het organiseren van de zorg
  • Buurtrestaurant en tearoom
  • Noodoproepsysteem
  • Uitgebreid gamma aan activiteiten en sociale contacten door Lokaal Dienstencentrum
  • Uitgebreide ondersteuning (kapper, podoloog, beauty & Wellness,…)

Lees alles over wonen in Domein Kloosterhof op deze pagina

 

CAPE

CAPE is een zorgvernieuwingsproject en een samenwerking tussen drie vroegere Protocol-III- projecten (De Oesel, Kobalt, Integra).

De samenwerkende partners in CAPE zijn Familiezorg West-Vlaanderen vzw, CM, Curando en GVO.

CAPE staat voor casemanagement, psychologische follow up en ergotherapie aan huis.

Daarnaast biedt CAPE nachtzorg/nachtverpleging aan en organiseert het informatie- en ontmoetingsmomenten.

De algemene doelstelling van deze gespecialiseerde ondersteuning bestaat erin de autonomie en levenskwaliteit van thuiswonende 60-plussers met een ernstige zorgbehoefte te verhogen, met aandacht voor hun mantelzorgers.
Voor wie beantwoordt aan de RIZIV-criteria, is de dienstverlening kosteloos.

De medewerkers van CAPE zijn actief in heel West-Vlaanderen.
Huisbezoeken zijn mogelijk; er zijn ook ruim honderd contactpunten.

Nieuws

De Lichtstraat van SAMEN Wakken is de Zorgvinding van 2022!

De Lichtstraat van SAMEN Wakken is de Zorgvinding van 2022!

De "Lichtstraat" van WZC SAMEN Campus Wakken is uitgeroepen tot winnaar van de Zorgvinding 2022. Als laureaat ontvangen we van Alzheimer Liga Vlaanderen €10.000 én een coachingstraject door In4care vzw om onze Zorgvinding verder uit te werken en zo ook voor andere zorgorganisaties beschikbaar te maken....

Woonzorggroep GVO kiest voor Qualicor Europe als partner voor de implementatie van hun kwaliteitssysteem

Woonzorggroep GVO kiest voor Qualicor Europe als partner voor de implementatie van hun kwaliteitssysteem

Op vrijdag 2 september ondertekenen Woonzorggroep GVO en Qualicor Europe de samenwerkingsovereenkomst voor de implementatie van het kwaliteitssysteem in de tien woonzorgcentra van GVO....

Eerste steenlegging

Eerste steenlegging

Op vrijdag 24 juni werd het startschot van onze nieuwbouw officieel geopend met de symbolische eerste steenlegging. Genieten jullie mee van de fotoreportage?...

Ontmoetingsgroep voor familieleden van personen met dementie

Ontmoetingsgroep voor familieleden van personen met dementie

Op dinsdag 21 juni organiseren we onze ontmoetingsgroep voor familieleden van personen met dementie. Iedereen welkom! ⌚️ Dinsdag 21 juni om 19u 🌎 Domein Kloosterhof Kloosterhof 49 - 8780 Wakken Inschrijven kan via: 💻 inke.urbain@gvo.be ☎️ 056/60 23 38...

Kunnen wij u helpen?